Har du brugt Google til at reklamere for din virksomhed? Måske du har benyttet Adwords til annonceringen, og har nu modtaget en regning derfra? Vi hjælper dig med at blive klogere på momsreglerne omkring annoncering.
Google har ikke deres hovedkontor placeret i Danmark, men har deres hovedkontor placeret i Irland. Derfor kan man ikke få momsfradrag for annoncering på Google, hvis du direkte benytter dig af Google. Hvis du dog benytter et dansk selskab som reklamerer på Google for dig, kan du godt få momsfradrag for dine reklameudgifter, da regningen vil være pålagt dansk moms.
Vi viser dig her hvordan du skal bogføre en regning fra Google samt de generelle momsregler for annonceringer på Google.
Sådan bogføres annoncering på Google
Vi bruger Billys regningsmodul til bogføringen af regningen. Først skal du oprette Google som kontakt i Billy. Du kan læse denne artikel på hvordan du opretter en kontakt i Billy.
- I menuen vælges Kontakter
- Vælg Opret kontakt
- Udfyld Navn
- Sæt land til Irland
- Sæt standard udgiftskategori til 1630 - Reklamer og markedsføring
- Sæt standard momssats til Køb af ydelser i andre EU-land (0%)
Den skal gerne se således ud efterfølgende:
Det vigtigste er, at du får indtastet virksomhedens navn, land og om de er en leverandør eller kunde. Derefter kan du gøre det nemt for dig selv ved at indtaste standard udgiftskategori og standard momssats.
Vi anbefaler at benytte regningsmodulet til at bogføre alle dine udgifter gennem. På den måde får du nemt samlet alle dine regninger fordelt på dine leverandører og har et bedre overblik over dine udgifter. Samtidig kan Billy scanne bilaget og autoudfylde beløb, leverandør og regningsdato.
- Start med at uploade bilaget til Billy. Du kan læse mere om hvordan du uploader bilag til Billy i denne guide.
- Find bilaget under Bilag
- Vælg Udfyld bilag
- Udfyld Beskrivelse f.eks. Google Annoncering
- Hvis du ikke har sat standard- udgiftskategori og momssats på kontakten. Så vælges konto 1630 - Reklamer og markedsføring med momssatsen Køb af ydelser i andre EU-lande (0%)
- Tjek regningen igennem
- Vælg Godkend
Momsregler for Google annoncering
Mange virksomheder benytter sig af annoncering på Google for at sprede kendskabet til sin virksomhed og tiltrække flere kunder. Når man som virksomhed markedsfører sig, enten på sociale medier, søgemaskiner eller fysiske reklamer i aviser, kan man som regel få momsfradrag for udgifterne. Dog skal reklamebureauet selv ligge dansk moms på fakturaen, før du kan trække momsen fra.
Med Google og Facebook kan man ikke få momsfradrag for udgiften, da begge selskaber har deres hovedkontor placeret i Irland, og dermed ikke ligger dansk moms på deres fakturaer. Dog registrerer man stadig regningen i sin momsopgørelse, hvor den vil stå under både Moms af ydelser købt i udlandet og Købsmoms. Her udligner de hinanden og påvirker derfor ikke din moms. Derudover vil det fulde beløb også kunne ses under Rubrik A - Ydelser når du laver momsindberetningen til SKAT.